HAKKINDA
YÖNETİLEN TEZLER
PROJELER
YAYINLAR
EKİP
Koordinatörler: Funda TAN BAYRAM & Merve YILMAZ
Ekip Üyeleri: Zeynep Gamze Mert, Zeynep Ceren Çelikkaya, Cem BALCAN, Levent ARIDAĞ
ÖZGEÇMİŞLER
Elif Özlem AYDIN
1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olan Prof.Dr. Elif Özlem AYDIN, 1996 yılında İTÜ. Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Mimari koruma alanında çeşitli mimarlık bürolarında çalıştıktan sonra 1998 yılında Uludağ Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nde göreve başlayan AYDIN, 2002 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ndeki görevine atanmıştır. AYDIN, İTÜ. Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 2004 yılında tamamladığı “Bursa’daki İpek Fabrikaları ve İpekçilikle İlgili Endüstri Mirasının Korunması” başlıklı doktora çalışmasıyla Türkiye Mimarlık Vakfı Enstitüsü 2005 yılı-Restorasyon bilim dalı ve European Union Prize for Cultural Heritage/Europa Nostra Awards 2006 ödüllerine layık görülmüştür. Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Dekan olarak görevine devam eden AYDIN tek yapı koruma, kentsel koruma ve endüstri mirası, yeniden işlevlendirme ve sürdürülebilirlik gibi konularda akademik çalışmalarını sürdürmektedir. İlgili Fakültede yaklaşık 20 yıldır Tarihi Yapı Çözümleme, Koruma Stüdyosu, Geleneksel Yapı Tipleri ve Yeniden Kullanım Potansiyelleri, Tarihi Çevre Koruma ve Restorasyon, Tarihi Mekanlar gibi lisans ve lisansüstü düzeyde dersler vermektedir. Mimarlık tarihi araştırmaları, tespit-rölöve, restorasyon, koruma teknik ve yöntemleri konularında 90’a yakın yayın bilimsel araştırması bulunmaktadır. 2010-2020 yılları arasında Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu üyeliği yapmıştır. Iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk annesidir.
Cem BALCAN
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümünden 2013 yılında mezun olan Cem Balcan, 2018 yılında yine aynı okulun Koruma ve Restorasyon Yüksek Lisans programını tamamlamıştır. 2018 yılından beri Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık doktora Programında eğitime devam etmektedir. Lisans mezuniyetini takiben dört yıl özel sektörde mimar olarak çalışan Balcan, 2017 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak başladığı akademik görevine hâlen devam etmektedir. Kültürel mirasın korunması, restorasyon, Osmanlı Mimarisi ve kültürel turizm konularında çalışmalarını sürdürmektedir.
Merve YILMAZ
Merve Yılmaz, lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Şehir ve Bölge Planlama bölümünden almıştır. Araştırma alanları arasında niceliksel yöntemler, mekânsal büyüme, kentsel morfoloji, uzaktan algılama ve planlamada coğrafi bilgi sistemleri yer almaktadır. Doktora süresi boyunca Araştırma Görevliliği deneyimi bulunmasının yanında, alanında çeşitli araştırma projelerinde görev almış ve araştırmalarına doktora sonrası araştırmacı olarak devam etmiştir. Şu an Gebze Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Araştırmaları ekosistem hizmetleri, kentsel enerji, ileri niceliksel araştırma yöntemleri, bilgi teknolojileri, planlamada veri yönetimi, derin öğrenme, sinir ağları ve dijital şehir bilimi konularına odaklanmaktadır.
Funda TAN BAYRAM
Funda Tan Bayram, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mimarlık bölümü mezunudur. Yüksek lisansını 2013, Doktorasını 2019 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Doktora tezi BIM araçlarının mimari tasarım sürecine etkisi üzerinedir. Doktora sırasında bir yıl Faculdade de Arquitetura | ULisboa’da misafir araştırmacı olarak bulunmuştur. Halen, mimari tasarım, mimari tasarım teorisi, mimari tasarım araçları, hesaplamalı dijital mimari tasarım, yapay zeka ve mimarlık ilişkisi üzerine çalışmalar yapmakta ve Gebze Teknik Üniversitesi’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. Tasarım stüdyosu, mimarlıkta sayısal tasarım, bilgisayar uygulamaları ve mimarlık, toplum, kültür ilişkisi üzerine lisans düzeyinde, mimarlıkta bilgi kuramı ve programlama üzerine yüksek lisans seviyesinde dersler yürütmektedir.
Merve Eylül ZORLU
Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden 2020 yılında bölüm birincisi olarak mezun olmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı Restorasyon Yüksek Lisans Programı’nda öğrenci olarak bulunmaktadır. Özel sektörde çeşitli kurumlarda çalıştıktan sonra Beykent Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev almış, şu anda da Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde de araştırma görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir. Kültürel miras, arkeolojik sitlerde koruma ve belgeleme konularında çalışmalarını sürdürmektedir.
Çetin SÜALP
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden 2017 yılında mezun olan Çetin Süalp, 2021 yılında aynı okulun Yapı Bilgisi Yüksek Lisans Programı’nı tamamlamıştır. 2021 yılından beri Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Doktora Programı’nda eğitimine devam etmektedir. 2020 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü Yapı Bilgisi Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak başladığı akademik görevine hâlen devam etmektedir. Kinetik mimari, strüktürel mekanizmalar konularında çalışmalarını sürdürmektedir.
Cahide AYDIN İPEKÇİ
Anadolu Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden 1995 yılında mezun olan Doç. Dr. Cahide AYDIN İPEKÇİ, 1998 yılında İTÜ FBE Mimarlık Anabilim Dalı Yapı Bilimleri programında yüksek lisans, 2009 yılında YTÜ FBE Mimarlık Anabilim Dalı Yapı Bilimleri programında doktora eğitimini tamamlamıştır. 1995-1997 yılları arasında özel sektörde çeşitli projelerin tasarım ve uygulama tatbikat projelerinde mimar olarak çalışmıştır. Akademik çalışma hayatına 1997 yılında Anadolu Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde göreve başlamış, sonraki yıllarda Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü ve Başkent Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde çalışmıştır. 2009 yılından itibaren Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde mimarlıkta malzeme ve teknolojileri, sürdürülebilirlik, yapı malzemelerinin geri kazanımı, yeniden kullanımı ve geri dönüşümü, taşıyıcı sistemler ve yapı uygulama tasarımı konularında akademik çalışmalarını sürdürmektedir.
İkbal POLAT
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümünden 2018 yılında mezun olmuştur. Mezuniyet sonrasında AURA Istanbul’da bağımsız araştırmacı olarak bulunmuş, özel sektörde mimar olarak çalışmıştır. Yüksek lisansını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi bölümünde, başlıklı teziyle 2023 yılında tamamlamıştır. Tezinin sonuçlarını Türkiye başta olmak üzere Hollanda, İngiltere ve ABD’de gerçekleşen uluslararası konferanslarda sunmuş, bildirilerinden ikisi Stockton Award ve Scott F. Opler Fellowship ödüllerini kazanmıştır. Halen ODTÜ Mimarlık tarihi bölümünde doktora öğrenimine devam etmekte ve Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaktadır. Mezarlıklar ve kent tarihi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir.
Kübra KULA
Pamukkale Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümünden 2019 yılında mezun olan Kübra Kula, 2023 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Anabilim Dalı Mimarlık Tarihi alanında yüksek lisansını tamamlayarak aynı alanda doktora eğitimine başlamıştır. 2022 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümünde araştırma görevlisi olarak başladığı akademik görevine devam etmektedir. Mimarlık tarihi araştırmaları ve Osmanlı mimarisi konularında çalışmalarını sürdürmektedir.
Şeyda ARSLAN ERCAN
Şeyda Arslan Ercan, 2017 yılından bu yana Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi'nde tamamlamıştır. “Kocaeli İli Körfez İlçesi Kuzey Marmara Otoyolu Çevresi Kırsal Yerleşimlerinde Geleneksel Mimari ve Sürdürülebilirlik Sorunu” yüksek lisans tez konusudur. Halen Gebze Teknik Üniversitesi'nde doktora çalışmalarına devam etmektedir. Araştırma alanları mimari rölöve, kültürel miras, anıt koruma, kırsal miras ve kentsel korumadır. Gebze Çoban Mustafa Paşa Külliyesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Fehime ve Hatice Sultan Yalıları restorasyon uygulamalarında staj yaptı. Akademik çalışmalarına başlamadan önce Zeyrek Çinili Hamamı projesinde mimar olarak Koruma, Onarım ve Rehabilitasyon projesinde çalıştı. 2014 yılından bu yana Türkiye Mimarlar Odası'nın sayılı üyesidir.
Levent ARIDAĞ
Profesör Levent Arıdağ, Kocaeli'deki Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde seçkin bir öğretim üyesidir. Mimari tasarım, sürdürülebilir mimarlık ve mimaride dijital medya konularındaki uzmanlığı ile tanınır. Kariyeri boyunca Profesör Arıdağ, saygın dergilerde çok sayıda makale ve bildiri yayınlamış ve çalışmalarını çeşitli ulusal ve uluslararası konferanslarda sunmuştur. Akademik çalışmalarının yanı sıra, Profesör Arıdağ, yenilik ve sürdürülebilirliği vurgulayan mimari projelerde aktif olarak yer almaktadır. Eğitime ve araştırmaya olan bağlılığı, akademik camiada ona takdir kazandırmış ve mimarlık alanındaki adanmışlığı ve tutkusu ile öğrencilere ve meslektaşlarına ilham vermeye devam etmektedir.
ETKİNLİKLER
KURUMSAL İŞBİRLİĞİ
İLETİŞİM
Koordinatör: Şeyda ARSLAN ERCAN
seydaarslan@gtu.edu.tr